Apr 20, 2018

Aktivacija zapisa

 Sastavljanje zapisa ili tilsuma traje u nekoliko etapa i on se nikako ne može napisati za deset ili dvadeset minuta. Ko pred vama napiše zapis i odmah vam ga uruči  možete bez imalo dvojbe znati da nećete imati nikakve koristi od njega. Napisati ili prepisati iz knjige sadržaj zapisa na papir samo je jedan segment cjelokupnog rada. Naime, taj sadržaj je potpuno „mrtav“ tojest neučinkovit ukoliko se ne podvrgne daljnjem ritualu u kojem ispisivač određuje dan i sat prizivanja onih spiritualnih bića koji su zaduženi za njegovu aktivaciju.

Kada dođe sat koji odgovara onome što je ispisivač unio u sadržaj zapisa vrijeme je da se pozovu spiritualna bića da realiziraju želju koja se navela u tilsumu. Prema duhovnoj znanosti postoje dvije vrste tih bića. Prvi su takozvani „niži duhovi“, demoni, ili popularnije – džini. Oni naseljavaju sva područja kopna i mora. Niko ne može pouzdano ustanoviti njihovu brojnost  ali su svi autoriteti sa ovoga područja složni u konstataciji da ih je mnogo više nego li ukupne ljudske populacije na Zemlji. Što se pak tiče njihove naravi u tome su potpuno jednaki ljudima odnosno mogu djelovati dualistično tojest pozitivno i negativno. Druga vrsta spiritualnih bića su ona koja se u ruhanijetu nazivaju „viši duhovi“ i koji nikada ne čine zlo. Njihovo ponašanje je potpuno primjereno i moralno. Oni žive raspršeni  po sedam sfera (nebesa).

Sedmorici meleka („viši duhova“) i sedmorici džina („niži duhova) Allah dž.š., dao je odgovornost za sve što se dešava na zemlji. Svaki spiritualni par (melek – džin) određen je kao vladar jednog dana u sedmici. Svi oni zajedno, njih četrnaest, čine ono što bi se našim ljudskim izrazom moglo nazvati „Božija vlada“. U talismanskoj magiji ova grupa duhovnih kreacija, naročito džinski kraljevi ili vladari, imaju veoma važnu ulogu. Kao što ćete doznati u nastavku mog teksta ispisivač zapisa se mora obratiti džinskom vladaru, koji vlada nad onim danom u kojem se ritual izvodi, kako bi dobio dozvolu za rad sa onim bićima koja su mu podčinjena.
Da bi se džini prizvali i stimulirali na saradnju potrebno je određenim metodama i pregledom tabela doznati koji su njihovi mirisi. Naime, tamjan i sve druge vrste mirisnih smola su „hrana“ za spiritualna bića. Kađenjem ili dimljenjem pojedinog mirisa stvara se pogodna atmosfera za prizivanja onih džina koji su spremni preuzeti na sebe zadatak napisan u zapisu i izvršiti ga. No, prije toga morate ih pozvati. Kako to rado ponavljaju mnogi stari okultisti Bliskog istoka:“ Ne možete nekoga pozvati a da mu ne ponudite obrok“. I u toj svojoj tvrdnji su potpuno u pravu.

Nakon što odredi koji će miris koristiti ispisivač omota zapis tri puta sa koncem i objesi ga na pola metra iznad metalne posude sa živim ugljenom, u koju će svako malo bacati po nekoliko komadića tamjana ili nečega drugog. Prije nego li krene sa prizivanjem on će klanjati dva rekata, a nakon toga, sjest će i obratiti se kućnim džinima, kako bi ih natjerao da napuste kuću i tako oslobode prostor za dolazak drugih džina potrebni za rad.

Ponekad kućni džini  hoće da poslušaju ispisivača i pokore se njegovoj želji ali mnogo češće to odbijaju. Dokaz da su oni doista prisutni u kući može se otkriti putem nekih specifičnih znakova. Imao sam nekoliko puta priliku da mi kućni džini preko iznenadnog i upornog trepetanja sijalice ili čudnim zvukovima po sobi signaliziraju da odbijaju svojevoljno napustiti prostor. Iako kućni džini nisu po svojoj naravi negativni i opasni jako su posesivni odnosno vezani za kuću u kojoj borave te onda, kako bi onemogućili dolazak drugih spiritualnih bića, vrlo rado ispisivaču kvare njegov rad. Upravo zbog toga je neophodno da ih se prisili na odlazak, u protivnom neće biti nikakvog rezultata.


No, kada ispisvač prođe i taj dio rituala, on ulazi u onu finalnu fazu kada nakon ponavljanja određenog broja puta kasema odnosno zaziva spiritualna bića pristižu. Odmah treba naglasiti kako se ne dešavaju nikakve filmske materijalizacije duhova, padanje slika sa zidova, pucanje stakla ili nešto drugo. Džini koji se odazivaju na poziv obično se nazivaju "sluge magije" i nisu skloni nikakvoj predstavi niti senzaciji već se ponašaju kao i sve druge sluge, urade ono što se od njih zatraži i povuku se. Zanimljivo je da čim pristignu istog treba „ pročitaju“ ono što je ispisivač unio u tekst zapisa, i sve predočeno razumiju, jer su im ti simboli vrlo poznati. Ukoliko je ispisivač dobro potkovan znanjem talismanske magije onda su njegovi vefkovi u koje je unio određene riječi, brojeve i imena izuzetno snažni i sluge magije pred njim osjećaju veliko poštovanje i bojaznost pa se trude čim prije ispuniti očekivano.

Jedini znak da se nešto dešava u prostoriji jeste iznenadno pomjeranje tojest vrtenje u krug obješenog zapisa, koji počinje da se vrti sve brže i brže. Time sluge magije odaju svoju prisutnost i daje ispisivaču na znanje da su preuzeli zadatak na sebe. Sve vrijeme dok se to dešava on mora ostati hladne glave, koncentriran na ono što radi i ozbiljnog izraza lica.